Alural Lummen heeft lak aan de crisis

Ja, natuurlijk heeft het industrieel lakbedrijf Alural Lummen wel wat te lijden gehad onder de crisis. "Maar al bij al is 2010 een vrij goed jaar voor ons geweest," zegt plantmanager Gunter Vandervoort. "Het heeft ons in ieder geval niet belet om de investeringen terug te schroeven. Net zoals in 2010 willen we in 2011 een nieuwe laklijn opstarten, zodat onze installaties weer helemaal up to date zijn. De vorige waren immers 20 jaar oud, en konden zowel qua milieu als kwaliteit de strenger geworden eisen niet meer volgen."

In totaal gaat het om een investering van 5 miljoen, gespreid over 2 jaar. Alural Lummen, dat ook zusterbedrijven heeft in Willebroek, Noord-Frankrijk en Polen, werkt vooral voor grotere partners, zoals Reynaers Aluminium. "De grote volumes voor de B-to-B-markt zijn een bewuste keuze," zegt Gunter Vandervoort nog. "Anders lopen de transportkosten te hoog op."

Alural Lummen boekt een omzet van ongeveer 14,5 miljoen. Enkele jaren geleden lag dat cijfer nog een paar miljoen hoger, maar de activiteit van het anodiseren werd bewust teruggeschroefd. Een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf is Ackermans & Van Haaren.