Gutman1-300×199

Amerikaanse ambassadeur fier op Tenneco

Een dikke week na het bezoek van Kris Peeters, heeft ook de ambassadeur van de Verenigde Staten, Howard Gutman, een rondleiding gekregen in de Truiense vestiging van de Amerikaanse schokdemperproducent Tenneco. "De ondersteuning van bedrijven uit de VS die hun internationale aanwezigheid hier verder uitbreiden, is een cruciale factor van onze diplomatieke aanwezigheid," zei ambassadeur Gutman.

[caption id="attachment_11624" align="alignleft" width="300" caption="Luc Thysen (Plant Manager), Howard Gutman (ambassadeur) en Sandro Paparelli (General Manager)"][/caption]"De aanwezigheid van Tenneco in Sint-Truiden is een mooi voorbeeld van de uitstekende Belgisch-Amerikaanse commerciële relaties. Ik zie het als een soort van wereldwijde joint-venture voor economische welvaart. De VS is dan ook niet voor niets de grootste niet-Europese handelspartner van België. En België is de 14e grootste exportmarkt voor de Verenigde Staten."

Gutman zei ook verheugd te zijn dat Teneco zich wapent voor de toekomst door gericht te investeren in innovatie. Dat kon hij aan den lijve ondervinden in het wereldwijde R&D-center van de groep, waar een team van 290 ingenieurs en andere technici werkt aan dé ophangingssystemen van de toekomst.