Nieuws Limburg Amerikaanse jury bekroont Nike Ham

Amerikaanse jury bekroont Nike Ham

Amerikaanse jury bekroont Nike Ham

Het Europese distributiecentrum van Nike in Ham heeft van de US Green Building Council een LEED Gold Award ontvangen. Nike is hiermee het grootste gebouw in ons land dat LEED-gecertificeerd is (Leadership in Energy and Environmental Design).

De Amerikaanse raad voor duurzame gebouwen bekroont wereldwijd projecten die een voorbeeld zijn op vlak van energiezuinigheid en duurzaamheid. Een domein waar de ontwerpers van Nike Ham, het architectenkantoor Jaspers-Eyers, veel aandacht aan heeft besteed. Ook de inbreng van adviesbureau Arcadis en landschapsontwerpbureau Pauwels was doorslaggevend om Nike Ham in het vizier van de US Green Building Council te brengen.

Nike beseft dat het logistieke proces naar alle uithoeken van Europa op een duurzame manier dient te gebeuren. Vandaar dat er op dat vlak grondige inspanningen worden gevraagd van de teams die hun gebouwen ontwerpen. Er moet voorsprong worden genomen op 3 domeinen: het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het sluiten van energie- en resource-kringlopen en het creëren van een werkomgeving waar gezondheid en biodiversiteit centraal staan. En bij Nike is dat zo, aldus de Amerikanen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.