Amesco-machine-300×225

Amesco (Kinrooi) investeert fors

Het metaalconstructiebedrijf Amesco in Kinrooi heeft zopas de nieuwe gebouwen officieel geopend. "Het gaat om een nieuwe bedrijfshal van zo'n 1000 m2, totaal vernieuwde kantoren en de complete 'make over' van alle andere bestaande gebouwen," zegt eigenaar en bedrijfsleider Juri De Groote. "Van de gelegenheid werd tevens gebruik gemaakt om 2 nieuwe machines (een lasrobot en een HD plasma snijtafel) aan te kopen en 3 extra mensen aan te werven."

"Met deze investeringen zetten we ons bedrijf opnieuw in pole position om de grote uitdagingen van de toekomst aan te gaan," aldus nog Juri De Groote. "Het is een duidelijk signaal naar medewerkers én klanten dat het bedrijf vooruit wil en lange termijndoelstellingen nastreeft. Er is geen ruimte voor luxe, maar wel voor investeringen om de competitiviteit aan te scherpen en alle tools voorhanden te hebben om verder te kunnen groeien in deze economisch uitdagende tijden."

Amesco heeft met Entecom Systems uit Leuven en Entecom Engineering nog 2 zusterbedrijven. Samen stelt de groep een 30-tal mensen tewerk en gaat de omzet voor 2012 naar 5 miljoen euro.