foto hdp 2019

And the winner is…. Stijn Bijnens!

De 25e Ondernemersprijs Herman Dessers gaat naar Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. De voormalige topman van LRM was jarenlang één van de toonaangevende figuren die Limburg een economische duw in de rug hebben gegeven. Bijnens ontving de prijs donderdagavond tijdens het event Applaus, zoals de jaarvergadering van Voka Limburg wordt genoemd. Stonden eveneens op het podium: Marina Doggen (Gutami Solar) en het duo Davy Jonckers en Peter Manet (Yontec).

Waarom Stijn Bijnens? “Hij heeft voor een echte turn-around gezorgd binnen de Limburgse Reconversiemaatschappij", aldus de jury. "Onder zijn bewind werd LRM een belangrijke facilitator van groei in de provincie. In moeilijke tijden heeft LRM ambitieuze projecten op poten gezet en bedrijven gefinancierd. Denk maar aan de incubatoren, waar heel wat veelbelovende starters belangrijke groeistappen hebben gezet. Ook de ontwikkeling van de oude mijnterreinen is een belangrijke verdienste van Stijn Bijnens en LRM.”

Stijn Bijnens volgt in de eregalerij Bert Meewis en Karlijn Libbrecht van tweesterren-restaurant Slagmolen op.

Nog tijdens de jaarvergadering riep vice-voorzitter Hendrik Essers de politici op om snel te handelen nu de verkiezingsuitslagen bekend zijn. "Want onze Vlaamse enquête toont dat slechts 10% van de ondernemers positief naar de toekomst kijkt. De politici moeten nu durf en lef tonen door met elkaar te spreken, beslissingen te nemen én actie te ondernemen. Er moet binnen aanvaardbare termijn een regering komen. De situatie is complex, maar dat mag en kan geen excuus zijn. Vijf jaar geleden zijn we als provincie samen uit het dal gekropen, het is nu het moment om de volgende stap te zetten."