Anders maakt 500 brouwsels op 1 jaar

Brouwerij Anders

in Halen heeft op 1 jaar tijd maar liefst 500 brouwels door de installaties gejaagd. Een opmerkelijke prestatie voor het jonge Limburgse bedrijf van Davy Daniëls. Eén jaar na de start worden er maar liefst 64 bieren regelmatig gebrouwen bij Anders. De ontwikkelingsafdeling is inmiddels tot ver buiten de provinciegrenzen bekend voor de flexibiliteit en innovatiekracht.

Davy Daniëls: "Brouwerij Anders wil de traditie van kleine brouwerijen verderzetten en willen hieraan meewerken door bieren op maat van individuele klanten te ontwikkelen zoals cafés, hotels en restaurants, maar ook organisaties en verenigingen die graag een bier onder eigen naam willen schenken. En dat in kleine volumes en volgens artisanale, maar kwaliteitsvolle productiemethoden."

brouwerij anders"In januari 2012 brouwden we ons eerste brouwsel en sinds toen is er heel wat veranderd," zegt meesterbrouwer Bart Durlet. "Ondertussen brouwen we 64 bieren op regelmatige basis, met elk een uniek recept. Dat kan gaan van een bittere Belgische Tripel, over de creatie van een gek idee, zoals een tomatenbier of een glutenvrij bier." In 12 maanden werden er zo'n 500 brouwsels gemaakt.

Om aan de stijgende vraag te blijven voldoen, heeft Brouwerij Anders geïnvesteerd in extra productiecapaciteit. "In 2013 zullen we daardoor 10.000 hectoliter bier kunnen brouwen en we werken momenteel aan verdere optimalisaties om volgend jaar richting 15.000 hectoliter," zegt Daniëls nog.