AP Fisco (Genk) neemt Liessens (Tongeren) over

Het accountantskantoor AP Fisco uit Genk heeft in Tongeren sectorgenoot Liesens overgenomen. Er is ook een gedeeltelijke management buy-out mee gemoeid.

liessens fiscoHet accountantskantoor Liesens werd opgericht door Michel Liesens in 1987 en bekleedt een belangrijke positie in de regio Tongeren. De integratie in de groep AP Fisco, die destijds door Jacques Roex werd gesticht, gebeurt met behoud van de eigen identiteit van het Tongers kantoor: de accountants Christophe Servaes en Annelies Vandendeyck treden immers toe als vennoten tot de nieuwe structuur. Vanuit de Genkse vestiging van AP Fisco zijn Stefan Cox, Geoffry Marcoen en Philip Roex de vennoten in het nieuwe samenwerkingsverband.

De nieuwe groep telt nu zeven accountants, een erkend boekhouder-fiscalist en zestien medewerkers. “Wij hebben met de overname van dit gerenommeerd Tongers accountantskantoor een belangrijke stap gezet voor de toekomstige uitbouw en verdere professionalisering van beide entiteiten," zegt Stefan Cox. De schaalvergroting is noodzakelijk om aansluiting te blijven houden met de razendsnelle evolutie in onze sector, zowel op vlak van informatica, klantenservice, wetgeving, enzovoort." Michel Liesens vult aan: “Ik ben bijzonder verheugd dat door deze samenwerking de toekomst van het kantoor, dat ik heb opgericht, verzekerd blijft, temeer daar belangrijke medewerkers ook als vennoot meestappen in dit verhaal.”

De volledige deal werd begeleid door Adlex Advocaten uit Genk.