PaulKerkhofs-185×300-3

APK (Overpelt) neemt Schoemaco (Hamont) over

De groep APK

Infra & Bouw van Paul Kerkhofs (45) heeft recent twee bedrijven overgenomen. Het gaat om het wegeniswerkenbedrijf Schoemaco uit Hamont, en netwerkbedrijf Guana ICT & Cabling uit Scherpenheuvel. Vooral die laatste overname illustreert de ambitie van de groep om uit te groeien tot een technologiebedrijf.

Met de overname van Schoemaco uit Hamont haalt APK een wegeniswerker met 15 medewerkers aan boord. Het bedrijf blijft onder eigen naam en met alle medewerkers voortbestaan. “De synergie met de andere multidisciplinaire bedrijven uit onze groep zal voor beide partijen voordelen opleveren”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Kerkhofs.

De overname van Guana ICT & Cabling is op het eerste gezicht minder voor de hand liggend. Het bedrijf uit Scherpenheuvel is met zijn 35 medewerkers gespecialiseerd in de aanleg en aansluiting van ICT- en glasvezelnetwerken, zowel voor het openbaar netwerk als voor bedrijven.

Visie
“Deze overname illustreert nochtans perfect onze toekomstvisie”, zegt Kerkhofs. “Rondom ons merken we dat alle leidingen die in de grond liggen - of het nu gaat om stroom, gas, water, riolering of data - straks intelligent zullen zijn. Denk maar aan de smart grids op vlak van energie. Ook de wegen zelf zullen intelligenter worden, denk maar aan rijstroken voor het automatisch opladen van elektrische wagens. Wij willen in die ontwikkeling vooraan zitten. Tot nog toe was APK vooral actief in wegen en leidingen. We gaan meer en meer de richting uit van een technologiebedrijf dat voor overheden en andere bedrijven eender welk netwerk binnenbrengt.”

APK springt daarmee onder meer op de trein van grote bedrijven die almaar meer hun eigen netwerken tussen verschillende sites (laten) aanleggen, of daarvoor een beroep doen op de openbare netwerken. “Wij leggen voor hen de laatste lus”, zegt Kerkhofs. Dankzij deze nieuwe activiteiten weet de groep APK meer jongeren aan te trekken. “Nu tellen we al 70 medewerkers jonger dan 28”, stelt Kerkhofs. “Jongeren trekken blijkbaar jongeren aan.” De hele groep stelt 480 mensen tewerk.

Dominiek CLAES