ambiorix apk

APK pakt Ambiorixprijs mee naar Pelt

De multidisciplinaire infrastructuurgroep APK met hoofdkantoor in Pelt is de 33ste winnaar van de prestigieuze Ambiorixprijs. Met deze onderscheiding bekroont VKW Limburg elk jaar een toonaangevende Limburgse onderneming die uitblinkt in zowel kwalitatieve als kwantitatieve kenmerken.

APK Group vindt zijn oorsprong in 1960, toen Jef Kerkhofs in Hechtel-Eksel van start ging met Electro- en Kabelwerken Kerkhofs. Dertig jaar later werd het bedrijf van vader op zoon overgedragen aan Paul Kerkhofs, die als overkoepelende benaming koos voor APK of Algemene Participatie Kerkhofs. Sindsdien ging het snel. Via allerlei overnames -intussen staat de teller op 64- en een straffe organische groei, bereikte APK Group een volume van 1.900 medewerkers en een omzet die dit jaar ongeveer 350 miljoen euro zal bedragen.

Wat APK Group doet is moeilijk onder één noemer te vatten. Het merendeel van de activiteiten is de aanleg van infrastructuur voor telecom, energie en water. Het gaat dan zowel om de leidingen in de straat als de aansluitingen in de huizen en bedrijven. Daarnaast heeft het bedrijf ook takken opgezet met aanvullende diensten, zoals wegenbouw en het graven van tunnels. De activiteiten zijn verdeeld over vestigingen in België (66%), Nederland (26%) en Duitsland (8%). De ambitie van Paul Kerkhofs (58) en CEO België, Maarten Broens, is om in iedere regio een positie in de top 5 van de sector in te nemen.

Een bijzonder groeiparcours dus, al had juryvoorzitter van de Ambiorixprijs, prof. Leo Sleuwaegen, nog wel meer adelbrieven gevonden om zijn keuze te verantwoorden. "APK Group is in een eerder traditionele sector bijzonder innovatief", zegt hij. "Ze zijn bijzonder creatief om met innovatieve toepassingen slimme netwerken en steden te creëren. De vlakke structuur en leiderschapsstijl spreken in hun voordeel, wat ook het geval is voor hun inspanningen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Paul Kerkhofs is enorm vereerd met de Ambiorixprijs 2022. "De appreciatie voor de groei die we hebben doorgemaakt en voor de manier waarop we dat hebben gedaan, doet veel deugd. Het is een fijne ondersteuning voor ons hele team om op de ingeslagen weg verder te gaan en de ambitieuze doelstellingen voor de toekomst invulling te geven."

APK Group zal aanstaande maandag de trofee officieel in ontvangst nemen tijdens de traditionele jaarvergadering van VKW Limburg.

TV Limburg was ook op de persconferentie en maakte dit verslag over de bekendmaking van de laureaat: