Nieuws Limburg Arcomet bevriest investeringen 2 jaar

Arcomet bevriest investeringen 2 jaar

Arcomet bevriest investeringen 2 jaar

Kranenbouwer en verhuurder Arcomet uit Beringen gaat de investeringen tot 0 herleiden in afwachting van een herstel van de wereldeconomie. “We wachten op beterschap, waarvan de eerste tekenen zich alvast manifesteren,” zegt CEO Dirk Theyskens. “De opleving is echter te broos om nu al grote risico’s te nemen. De expansieplannen en de investeringsbudgetten zijn daarom in de koelkast gestopt. We hebben ook zwaar gesnoeid in de kosten, met een beperkt aantal afvloeiingen tot gevolg.”
De cijfers leren dat Arcomet in 2009 voor het eerst in 7 jaar afsloot met een verlies. “Dat komt omdat we een aantal versnelde afschrijvingen hebben gedaan,” aldus nog Dirk Theyskens. Het gaat om 11 miljoen euro (van 20 naar 31 miljoen). “Voor ons is de cashflow belangrijker en die is nagenoeg op peil gebleven.” (van 26 naar 24,1 miljoen, nvdr).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.