Aristoco meest innovatieve van Vlaanderen

Aristoco

, de Diepenbeekse firma van Geert Houben, heeft van het IWT de prijs van meest innovatieve bedrijf van Vlaanderen gekregen. Op een gala-avond, donderdag in het Theâtre du Vaudeville in Brussel, ging Aristoco nipt de firma Damhert van Grete Remen vooraf. Damhert behoorde ook tot de 3 finalisten.

Geert Houben-Aristoco is een spin-off van de Universiteit Hasselt, en werd opgericht in 2006. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software voor touchscreens. Cubigo is één van de producten van Aristoco. Het gaat om een platform dat vooral in de zorgsector kan gebruikt worden. "Via een eenvoudige computer met touchscreen kunnen ouderen of zieken rechtstreekse verbindingen maken om hen het leven gemakkelijker te maken," legt Geert Houben uit. "Ze kunnen bijvoorbeeld videogesprekken voeren met familie, de afvalkalender van de gemeente raadplegen, een warme maaltijd bestellen of zelfs hun bloeddruk meten en naar de dokter doorsturen,” legt Geert Houben uit. "Dit alles door gewoon een icoontje aan te raken. Gebruiksgemak is dan ook het toverwoord in het succes van Cubigo."

Het is al voor de derde keer dat het IWT zijn Innovatie Awards uitreikt. Hiermee wil de organisatie het belang van innovatie ook bij het brede publiek onder de aandacht brengen, en tegelijk ook de steun van de Vlaamse overheid aan innovatieve bedrijven onderstrepen.