Nieuws Limburg Artisanale taartenbakker nestelt zich in Hasselt

Artisanale taartenbakker nestelt zich in Hasselt

Artisanale taartenbakker nestelt zich in Hasselt

Het historische pand De Gulden Sadel op de Hasseltse Havermarkt, waar onder meer Le Pain Quotidien zat, krijgt een andere patisserieketen als huurder. Het oorspronkelijk Brusselse Tartes Françoise, specialist in handgemaakte taarten, opent er de 23ste vestiging in ons land.

“Het princiepsakkoord is er, nog enkele kleinere details moeten uitgeklaard en dan kunnen we van start”, zegt commercieel en marketingdirecteur Olivier De Bolle van Tartes Françoise. “De Belgische keten ontstond in 1994 in het Brusselse, waar er vandaag al zes vestigingen zijn. We blijven ons netwerk uitbouwen en keken al langer naar Hasselt. Nu viel alles op zijn plaats. De Havermarkt is een uitstekende plek met heel wat voedingsspecialisten dicht bij elkaar. Onze handgemaakte taarten gaan daar zeker een mooie aanvulling zijn.”

De Gulden Sadel of ‘het gouden zadel’ is een hoekhuis aan Havermarkt 12 te Hasselt. Het huis was tot begin 20e eeuw een woning, waarna op de benedenverdieping een winkel kwam. “Daar nemen we nu onze intrek, zij het alleen op de benedenverdieping en uitsluitend met een winkel. We hebben in geen enkele vestiging een verbruikszaal”, zegt Olivier De Bolle. “We mikken stilaan ook op het buitenland. Misschien kan de eerste winkel in Parijs er eentje worden met verbruikszaal. Niets sluit uit dat dit later eventueel ook in Hasselt kan.”

Tien jobs
De taarten zijn allemaal handgemaakt. “70 procent wordt ’s nachts gebakken in Seneffe, waar we ons centraal atelier hebben en 70 bakkers aan de slag zijn”, zegt De Bolle. “De rest bakken we lokaal in elke winkel. Wat niet verkocht is dezelfde dag, gaat uit het winkelaanbod. We bieden een hele waaier van taarten, verrassend voor wie ze nog nooit zag. Om dat allemaal klaar te krijgen, voorzien we een tiental jobs in Hasselt waarbij twee voltijdse krachten, vier parttimers en een vijftal studenten. We willen echt zo snel mogelijk openen, maar alles zal afhangen van hoe snel we de winkel en bakkerij klaarkrijgen. We mikken alleszins op begin december, hopelijk lukt ons dat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.