Nieuws Limburg ASL wil 6 verticale business jets kopen

ASL wil 6 verticale business jets kopen

ASL wil 6 verticale business jets kopen

De Limburgse vliegmaatschappij ASL heeft een overeenkomst getekend om initieel 6 elektrische vliegtuigen van Lilium aan te schaffen. Het zijn business jets die verticaal landen en opstijgen. Ondernemer Philippe Bodson wil hiermee een netwerk uitbouwen van duurzame mobiliteit in de Benelux.

Lilium is de beursgenoteerde ontwikkelaar van de eerste, volledig elektrische vertical take-off and landing jet (“eVTOL”), gebouwd om duurzame luchtmobiliteit aan te bieden. ASL Group, intussen een toonaangevende businessjet-operator in Europa (+50 vliegtuigen), is al eigenaar van het eerste elektrische vliegtuig in België. De Limburgse onderneming van Philippe Bodson wil nu in een eerste fase 6 Lilium Jets aankopen en zal daarmee een netwerk van landingsplaatsen ontwikkelen in de Benelux.

“Ons bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verantwoord te opereren en bij te dragen aan een gezonde toekomst, zowel op sociaal als ecologisch vlak”, zegt Philippe Bodson. “De Lilium Jet is een geweldige kans om onze klanten op een duurzame manier meer waarde te bieden. Met een uitstoot van nul, de mogelijkheid om verticaal op te stijgen en te landen, en een ruime premium cabine, vertegenwoordigt Lilium de beste optie op de markt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.