velodroom

Atelier V en C.Group openen nieuwe brasserie aan de piste

Een nieuwe 'bistronomie' met de naam Odiel opent maandag de deuren in Zolder. Meer specifiek wordt de nieuwe horecazaak het uithangbord van de gloednieuwe wielerpiste die naast Circuit Zolder werd gebouwd. Zaakvoerder van Odiel is Ruben Robeyns van Atelier V, die ook voor dit project de handen in elkaar slaat met Dimitri Beckers van moederbedrijf C.Group.

De naam Odiel komt van de Belgische wielerheld, Odiel Defraeye, die in 1912 als eerste Belg de Ronde van
Frankrijk won. Odiel was van bescheiden komaf en werkte in een borstelfabriek voor hij echt doorbrak met zijn fiets. Zijn ‘patron’ zag in zijn jonge werknemer een goeie fietser en liet hem dan ook, bij wijze van training, brieven leveren in Brussel. Odiel startte zijn Tour de France eigenlijk als ‘knechtje’ van Gustave Garrigou, maar die kon niet volgen en dus mocht Odiel voor zichzelf rijden. Met succes. De prestatie van ‘Frayke’ zette België in rep een roer, en zorgde voor een nooit geziene volkseuforie. Met zijn overwinningsgeld kocht hij een lap grond in Rumbeke, bouwde daar een hotel en een wielerpiste op. Het hotel is ondertussen verdwenen, maar de piste bestaat nog steeds en werd anno 2012 volledig gerenoveerd. Vandaar de link met de Velodroom die in Zolder werd gebouwd.

Het nieuwe restaurant serveert 'bistronomie'. "Het is een term die staat voor kwalitatief goed eten in een ontspannen sfeer", vertelt Ruben Robeyns van Atelier V. "Aan de nieuwe Velodroom gaan we een laagdrempelig restaurant runnen waar iedereen kan vertoeven en genieten. De kaart is gevarieerd, met een ruime keuze aan de zogenaamde ‘Hit&Fit- gerechten', zoals voedzame salades en eiwitrijke volgranen pasta's, maar ook klassiekers, zoals spaghetti bolognaise, stoofvlees met frietjes en diverse hartige snacks." De zaak heeft ook een ruim terras en zal op een groot scherm sportwedstrijden uitzenden.

Odiel legt de klemtoon op beleving. "We willen de gasten echt een leuke ervaring bieden, niet alleen op het bord maar ook met de service en de ambiance in de zaak", aldus nog Ruben Robeyns, die operationeel Odiel zal managen. "De sporters in de Velodroom, de toevallige passanten met de fiets, de zakenmensen tijdens de lunch, de gebruikers van onze vergaderaccommodatie of de supporters van de wedstrijden op en rond het Circuit: iedereen is hier welkom. We kijken er met het hele team van koks en andere medewerkers naar uit om 'te knallen'. Op het tempo van de piste..."