ruben robeyns1

Atelier V vliegt vooruit

Het Limburgse cateringbedrijf Atelier V heeft de wind in de zeilen. Een resem nieuwe contracten, zoals de volledige VIP-catering voor voetbalclub KV Mechelen, zorgt voor groeicijfers die de forse dip tijdens de coronacrisis volledig hebben uitgewist. “Van 10 vaste medewerkers zullen we weldra naar 45 collega’s evolueren”, zegt zaakvoeder Ruben Robeyns. “Dat is nodig om het hoge kwaliteitsniveau aan te houden in deze fase van onze groei.”

Atelier V werd eind 2015 opgericht door Ruben Robeyns. Mede-aandeelhouders zijn Dimitri Beckers (C.Group), André Knaepen (Cegeka), Yves Smolders (Versuz) en Herman Santermans (The Barrel). “Stuk voor stuk ondernemers die niet alleen een groot netwerk hebben, maar ook zakelijk en zelfs operationeel een enorme meerwaarde betekenen”, zegt Robin Robeyns.

Expertise die de B2B-cateraar het afgelopen jaar goed heeft kunnen gebruiken om de coronacrisis te overleven. “Omdat alle events werden afgelast en ook de bedrijven voor lange tijd gesloten waren, zagen we onze omzet snel smelten”, vertelt de zaakvoerder. “Van de 25 vaste medewerkers bleven er nog 10 over. Een zware dobber, maar we zijn niet in paniek geraakt en hebben al het mogelijke gedaan om de crisis te boven te komen.”

Stevige cijfers
Nu de events opnieuw op volle toeren draaien en ook de bedrijven een aardig budget uittrekken om het hun medewerkers naar hun zin te maken, pikt Atelier V aan bij het succes van het verleden. “Ons orderboekje was de afgelopen maanden erg goed gevuld. In de eerste jaarhelft hebben we dezelfde omzet geboekt als in het totaal van de pré-coronajaren. Dat is deels te danken aan enkele enorm grote opdrachten, zoals de personeelsfeesten van Steenfabrieken Vandersanden en Cegeka, telkens voor meer dan 3.000 genodigden. Maar ook het aantal vaste contracten op eventlocaties neemt sterk toe. Zo zijn we huisleverancier op sites als de Trixxo Arena (Park H), Circuit Zolder, Limburg United, Alden Biesen, Hangar 58 en steeds vaker ook bij de Limburgse werkgeversorganisaties.”

KV Mechelen: +20%
Een groeitraject dat zich de komende maanden zal doorzetten. “We hebben enkele nieuwe, grote contracten binnengehaald, zoals de volledige VIP-catering voor voetbalclub KV Mechelen. We gaan er de komende 3 jaar zo’n 10.000 maaltijden per jaar serveren, zowel in de private loges als de business seats. Ook de exploitatie van de VIP-togen zal door Atelier V gebeuren. Een belangrijke opdracht, die onze omzet in één klap met 20% verhoogt.” Andere projecten die deze zomer nog op stapel staan, zijn onder meer Tomorrowland VIP, Jardin de Commandeur (Kasteel van Ordingen) en de VIP-catering op Waregem Koerse. (lees verder onder de foto)

“Tijdens corona meer dan helft van mensen kwijtgeraakt, maar nu opnieuw volle vaart vooruit.”

“Dat alles maakt dat we ons personeelsbestand drastisch moeten uitbreiden”, aldus nog Ruben Robeyns. “Van de 10 vaste medewerkers die we tijdens corona hebben overgehouden, willen we snel naar 35 tot 45 collega’s evolueren. Die investering is nodig om het extra volume op een kwaliteitsvolle manier te waarborgen. Want groeien op zich is leuk, maar het mag niet ten koste gaan van het hoge niveau waar we voor gekend zijn.” De zaakvoerder van Atelier V gaat de uitdaging aan om de extra professionals aan boord te halen. “Niet simpel gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt, maar we maken ons sterk dat er nog heel wat uitstekende mensen op zoek zijn naar een stabiele job in een uitstekende werksfeer”, besluit Robeyns.