Atleten in Rio op sloffen uit Tongeren

schoenen Ambiorix

Tijdens een spetterende modeshow met exclusief sterrendiner werd donderdag in Brussel de outfit van onze atleten voor de Olympische Spelen in Rio voorgesteld. Het schoeisel dat Hans Van Alphen, de broers Borlee en Evi Van Acker op Braziliaanse bodem zullen dragen, is van Tongerse makelij. Na Sydney (2000), Athene (2004) en London (2012) is het immers voor de vierde keer dat Ambiorix is aangeduid als officiële leverancier van ons Olympisch team.

Voor de mannelijke atleten werd een grijze sneaker ontwikkeld met enkele unieke details. Zo zijn de vijf veterogen gemaakt in de kleuren van de vijf Olympische ringen. De dames krijgen de keuze tussen een lichtgrijze variant van deze sneaker en een elegante pump, met ook daarop het leuke detail van de gekleurde ringen.

“Tijdens de openingsceremonie moeten de atleten urenlang rechtstaan. Het is daarom van groot belang dat hun schoenen uiterst comfortabel zijn, zodat ze de volgende dagen topprestaties kunnen afleveren," vertelt CEO Peter Vavedin. "Dit comfort, gekoppeld aan een modern design, heeft het BOIC overtuigd om opnieuw met ons in zee te gaan."

Andere Limburgse bedrijven die traditioneel aanwezig zijn op de Olympische Spelen zijn Bioracer (wedstrijduitrusting van de wielrenners) en tentenleverancier Veldeman.