Australië wild van bier uit Wilderen

De Aussies kunnen binnenkort bier van Brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden in hun supermarkt kopen. De Tripel Kanunnik, Wilderen Goud en Wilderen Kriek zullen immers weldra in de winkelrekken liggen van Woolworths, één van de grootste supermarktketens van het land. Er staat een container vertrekkensklaar om vanuit het Truiense dorp naar de andere kant van de wereld te reizen.

Mike JanssenIn totaal gaat het om 600 dozen met telkens 24 flesjes. Niet slecht voor een brouwerij die nog geen twee jaar bestaat… “Het gaat om een testcase,” zegt zaakvoerder Mike Janssen, die eveneens aan de wieg stond van de Ter Dolen-bieren. “De aankoopster van Woolworths is vorig jaar nog in Wilderen geweest en wou maar al te graag ons bier in Australië krijgen. Ik ken haar dan ook al jaren.”

900.000 liter bier
Brouwerij Wilderen verlegt letterlijk haar grenzen omdat er in het voorjaar een uitbreiding gepland staat. “Toch blijft de Belgische markt onze absolute prioriteit nummer één. Alleen ontstaan er nu extra mogelijkheden met de plaatsing van in totaal vier bijkomende gist- en lagertanks. Voor een goed begrip: de brouwzaal blijft zoals hij is. Het huidige vermogen daarvan is al groot genoeg. Met de extra tanks stijgt de jaarcapaciteit van 3.500 naar 9.000 hectoliter of 900.000 liter bier. Overigens zal je niet alleen in Australië maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië onze bieren vinden. Toch sta ik erop om nog één keer te herhalen dat de Belgische markt ons hoofddoel blijft,” beklemtoont Janssen.

Geert HOUBEN