Nieuws Limburg Aziaten bestellen meer plastic netten in Genk

Aziaten bestellen meer plastic netten in Genk

Aziaten bestellen meer plastic netten in Genk

Vooral dankzij de toegenomen vraag naar plastic netten uit Azië, heeft het Genkse bedrijf Conwed Plastics een uitstekend jaar achter de rug. Uit de zopas gepubliceerde cijfers blijkt een omzetstijging van 20 procent tot 14,4 miljoen euro. De winst verdubbelde nagenoeg tot 1,8 miljoen.

conwed netjesConwed extrudeert granulaten tot stevige plastic netten, die in de bouw, industrie, en bijvoorbeeld ook in de landbouw worden gebruikt. Zo gebruiken kwekers van graszoden de netten van Conwed in de ondergrond, om zo sneller tot resultaat te komen. Een ander voorbeeld van een product dat Conwed maakt, zijn de netjes waar citroenen en andere vruchten in verpakt worden.

Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Er werken zo’n 40 mensen in Genk. Hun loonkost in verhouding brengen met de internationale concurrentie, is één van de uitdagingen die de directie voor dit jaar op de agenda heeft gezet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.