Schermafbeelding 2024-04-11 om 12.01.32

Baanbrekende innovatie zet Limburgse in Forbes Top 30

Hanne Biesmans, afkomstig uit Rapertingen en alumnus van de UHasselt, wordt door het internationale Forbes Magazine in de lijst geplaatst van de meest beloftevolle professionals van Europa. De reden is dat de Limburgse werkt aan een technologie de de nadelen van metalen elektroden in het lichaam uitschakelt.

Forbes is een internationaal zakentijdschrift dat niet alleen gekend is van de lijst met de rijkste mensen ter wereld, maar ook andere rankings publiceert van veelbelovende ondernemingen of talentvolle professionals. In de nieuwste lijst van opmerkelijke innovators die jonger zijn dan 30, prijkt de Limburgse Hanne Biesmans.

De jonge Hasseltse, master in de Biomedische Wetenschappen aan de UHasselt, voert momenteel in het Zweedse Linköping onderzoek uit naar een vernieuwende vorm van elektroden. "In een pacemaker, bijvoorbeeld, zitten metalen elektroden die voor wrijving en littekenweefsel kunnen zorgen", zegt ze in Het Belang van Limburg. "Als alternatief werk ik aan een nieuwe generatie van bio-elektroden die ­bestaan uit kunststoffen, en als een soort waterachtige oplossing kunnen ­geïnjecteerd worden in de hersenen.”

Volgens de onderzoekster zou het hiermee op termijn zelfs mogelijk moeten zijn om een bionische arm te ­besturen met alleen je gedachten. Van veelbelovend gesproken...

(Het hele verhaal lees je hier)