rudy reynders bakker beringen (tekst en foto: Zahra Boufker)

Bakker van Beringen geeft er de brui aan

Veertig jaar lang was banketbakkerij Rudy een vaste waarde in Beringen, maandag sloot de zaak definitief de deuren. De razend populaire vakman Rudy Reynders gaat met pensioen en opvolging is er niet. “Onze tarte maison met krieken, slagroom en nootjes was jarenlang de favoriet. Jammer dat hier een einde aan komt”, aldus Rudy.

Het rolluik van banketbakkerij Rudy, dat normaal om 8 uur opengaat om de trouwe klanten te bedienen, bleef maandag helemaal dicht. De gekende warme bakker uit Beringen hangt zijn witte schort aan de haak. Redenen zijn er genoeg. Er is geen opvolging maar ook méér dan dat: “Vandaag wordt er veel minder taart gegeten. Vroeger, tijdens de kermis, bakten we veel Limburgse vlaaien. Sommige gezinnen bestelden wel tien taarten. Dat is jammer genoeg gedaan.”

En dus zwaait Rudy af, na meer dan 4 decennia van familiale tradities. Ook zijn zussen Martine en Gerda nemen afscheid. “Het bakken deed ik allemaal zelf, van taarten tot broden en sandwiches”, vertelt Rudy Reynders. “De zussen hielpen het klaarzetten van de bestellingen en het vullen van de rekken. Een droomteam.”

“Als er iets is dat ik erg ga missen, zijn het mijn klanten wel. Dankzij hen konden we zolang doen wat we graag deden. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind…”