Schermafbeelding 2024-05-06 om 15.22.13 (Foto: Chris Nelis)

Bakkerij houdt het voor bekeken

Na meer dan honderd jaar komt er een einde aan de bakkerstraditie bij de familie Geebelen. Eind juni sluit Jo (62), de laatste bakkerstelg, de deuren van zijn zaak in de Stationstraat in Genk.

Luc Geebelen is nu 90 jaar. Wanneer zijn vader destijds met een bakkerij is begonnen, weet hij niet. Maar het moet al meer dan 100 jaar geleden zijn. In 1949 nam Luc de zaak noodgedwongen over toen zijn vader overleed, om nadien zelf de fakkel door te geven aan zijn zoon Jo in 1978. Die stopt er nu mee, door een gebrek aan familiale opvolging. Op 30 juni gaan de laatste gebakjes, wafels en taarten over de toonbank. Een spijtige gebeurtenis, vindt het trouwe cliënteel. Want bakkerij Geebelen groeide doorheen de jaren uit tot een begrip in Genk en ver daarbuiten. Vooral hun patisserie werd erg gesmaakt. Specialiteiten als de Mont Blanc (een soes met chocomousse en bloemsuiker) lokte klanten uit alle windstreken. Zelfs aan de kust...

Wat Jo Geebelen in de toekomst gaat doen? "Geen idee, allicht wat meer de zon opzoeken", lacht hij in Het Belang van Limburg. (Het hele verhaal lees je hier).