20240227 – Baldewijns kopie

Baldewijns bestrijkt de grond in Beringen

Veertig jaar na zijn oprichting verhuist het bedrijf Baldewijns naar Beringen. De nieuwe site biedt niet alleen plaats aan het hoofdkantoor van de firma, er is ook een werk- en montagehal, opslag voor grond en afbraakpuin, een nieuwe breekwerf en betoncentrale, en een aanlegkade, voor maximaal transport via het water.

Baldewijns is van oorsprong een familiebedrijf gespecialiseerd in transport, grond- en afbraakwerken. Sinds de oprichting in 1984 is de snelle groei een constante, zowel qua personeel als materieel en activiteiten. Om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien, was een nieuwe uitvalsbasis nodig. Daarom verhuist Baldewijns 40 jaar na de oprichting, naar een nieuwe site in Beringen.

Het nieuwe pand bevindt zich op het industrieterrein Ravenshout-Noord (Poort West-Limburg). De site huisvest het hoofdkantoor van het bedrijf, en bestaat daarnaast uit een werk- en montagehal voor het onderhoud van voertuigen en materieel, een opslagruimte voor grond en afbraakpuin, een nieuwe breekwerf en een betoncentrale. Er is tevens een aanlegkade langs het Albertkanaal om materialen via de waterweg te transporteren.

De breekwerf en betoncentrale draaien intussen op volle toeren en vormen vanaf nu het zwaartepunt van de recyclageactiviteiten van Baldewijns. De nieuwe werkplaats heeft een oppervlakte van 2.800 m² en is uitgerust met de nieuwste faciliteiten en tools om materieel, werfmachines en voertuigen te onderhouden en herstellen.

Liesbet Quintiens, verantwoordelijk voor Algemeen en Juridisch Beleid: “Zowel op productief, logistiek als ecologisch vlak is dit een enorme stap vooruit. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten en partners heeft deze verhuis een grote impact, in de positieve zin.”

Het belang van water
Dat de nieuwe thuishaven van Baldewijns aan de oevers van het Albertkanaal ligt, is geen toeval. Grote hoeveelheden bouwpuin en bouwmaterialen zullen maximaal via het water worden getransporteerd, waardoor de CO2-uitstoot vermindert.

Steven Lisens, Bestuurder: “De onmiddellijke ligging aan het Albertkanaal is een onmiskenbare troef. Het merendeel van onze opdrachten situeert zich op of rond de as Luik-Antwerpen. En aangezien watergerelateerde werken een steeds groter segment vormen binnen onze activiteiten, is de site in Beringen een perfecte uitvalsbasis.”

Collega’s gezocht
Baldewijns gaat dus resoluut voor verdere groei. "Hiervoor zijn we nog op zoek naar nieuwe collega’s met diverse profielen", stelt Lisens. "Alle vacatures staan op de website...."