prijs veldeman balthazar

Balthazar mag in de prijzenkast bij Veldeman en Mecam

De Limburgse beddenfabrikant Veldeman Group uit Opglabbeek heeft een prestigieuze Balthazar Award in de wacht gesleept op de Internationale Meubelbeurs in Brussel. Die eer viel ook Moome te beurt, het designlabel voor moderne zitmeubelen uit de Mecam-groep van de familie Meers.

De Love at First Sight Award, zo heet de Balthazar-prijs die de designbank Lucie door de jury van de Internationale Meubelbeurs kreeg opgekleefd. Het ontwerp van de Genkse designer Tessa Lauwaert kon de experts bekoren als "aantrekkelijke, vrouwelijke designbank met bijzondere details, zoals de eigenwijze pootjes en de bijzonder gestoffeerde ronding erboven. Strak en rank van buiten, zacht en nonchalant van binnen”, zo luidde het verdict. Lucie, de sofa, wordt uitgebracht door het Limburgse designlabel Moome, een onderdeel van de Mecam Group uit Dilsen-Stokkem.

En in de categorie Innovatie won Veldeman uit Opgblabbeek de Balthazar voor zijn 100 procent recycleerbare slaapsysteem Velda Resleep. Deze wereldprimeur werd begin dit jaar voorgesteld. Het aantal onderdelen is flink gereduceerd en zijn allemaal recycleerbaar. “De kern van deze ontwikkeling zijn de pocketveren, waarvoor wij een systeem hebben ontwikkeld zonder enig gebruik van lijm”, zegt Paul Schreurs, technisch directeur van Veldeman Bedding. “De pockets worden integraal thermisch gelast, dankzij onze wereldwijd gepatenteerde assemblagemachine, uniek in de wereld. Die gaan wij binnenkort installeren in ons bedrijf. De investering levert in Opglabbeek 25 extra jobs op.”