BAM-Betonac bouwt bedrijf in Brustem

BAM Contractors uit Sint-Truiden, nog beter gekend als Betonac, gaat de plaat poetsen aan de Hasseltsesteenweg: te klein en onder de normen voor duurzaamheid en energie-vriendelijkheid. Daarom zal het bedrijf flink gaan investeren in nieuwe infrastructuur. Het bedrijvenpark in Brustem wordt de nieuwe uitvalsbasis.

bam-trucks-betonac-300x79Betonac werd in 2007 overgenomen door de nv BAM Contractors. Het bouwbedrijf is al meer dan 100 jaar gevestigd in Sint-Truiden en is daar, met 260 personeelsleden, een belangrijke werkgever. Om dat zo te houden, wil BAM uitbreiden. Daarvoor werd geopteerd voor een nieuwbouw, met kantoren en opslagruimte voor materialen.

Dat alles is goed nieuws voor de tewerkstelling. De extra ruimte laat groei toe, waardoor er 40 aanwervingen zullen gebeuren. “De nieuwe inplanting van de kantoren en de ateliers bevestigt de wil van BAM om de verankering in Sint-Truiden voort te zetten en de lokale werkgelegenheid in stand te houden," aldus burgemeester Heeren en schepen Vossius. "De ligging van het terrein, vlakbij de DronePort, geeft BAM de mogelijkheid om voluit in te zetten op innovatie en op ondersteuning van starters voor de toepassing van nieuwe, bouwgerelateerde technologieën.”