Nieuws Limburg Bammens bolt uit

Bammens bolt uit

Bammens bolt uit

14 jaar was Michel Bammens toen hij officieel als zelfstandige aan de slag ging. Nu, op zijn 84ste, heeft hij beslist om zijn zaak in speelgoed en fietsen langzaam uit te verkopen…

Michel Bammens ging aan de Molenweg in Zonhoven van start met de verkoop van wasmachines en andere elektro. “Na verloop van tijd zijn daar ook bromfietsen en fietsen bijgekomen”, vertelt zijn zoon David. “In 1972 is hij dan aan de overkant van de straat gestart met de huidige speelgoed- en fietsenwinkel. Mijn moeder, Elza Panis, heeft ook altijd met hart en ziel ingestaan voor de uitbating van de zaak. Tot op vandaag helpen ze allebei nog steeds de klanten voort, ook al zijn ze nu 84 jaar.”

Toch hangt er sinds deze week een bordje met ‘uitverkoop’ aan het uitstalraam. “De sector is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd”, weet David, die naast de winkel van zijn ouders een verzekeringskantoor runt. “Speelgoed wordt massaal via het internet gekocht, in Duitsland zelfs al meer dan 60%. Daarnaast zijn er de grote ketens, waar je als kleine zelfstandige niet tegen kunt opboksen. Dan is het beter om in schoonheid te eindigen.”

Er zal nu 5 maanden lang een uitverkoop georganiseerd worden. Het pand van zo’n 1.000 vierkante meter zal worden verhuurd of verkocht. “Misschien wil iemand het afbreken zelfs en er appartementen op bouwen? Wie weet, we zullen wel zien”, aldus David, die zijn broer Carlo meeneemt naar het verzekeringskantoor en de traditie van de ondernemende familie in ere houdt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.