Bank geeft adresboekje aan innovatieve bedrijven

Innovatieve bedrijven die niet volgens de klassieke businessmodellen opereren, vinden voor hun groeiplannen vaak alternatieve financieringsbronnen, zoals business angels, crowdfunding, LRM, private equity-fondsen, enzovoort. Ondanks de middelen, stuiten ze nog op andere drempels om hun lokale onderneming naar een hoger niveau te tillen. Het ontbreekt hen onder meer aan de juiste partners, cruciale spilfiguren en handige tools om bijvoorbeeld op internationaal vlak een rol van betekenis te kunnen spelen. Daar wil Innovation Hub Limburg iets aan veranderen.

160905_InnovationHubLimburg_preview-0540Innovation Hub is een community, ontstaan onder impuls van BNP Paribas Fortis. De experts in het team begrijpen heel goed het DNA van disruptieve, innovatieve ondernemingen en zoeken mee naar niet-alledaagse oplossingen voor problemen die deze bedrijven op hun weg naar de grote doorbraak tegenkomen. "We stellen als bank onze kennis en netwerk ter beschikking om het -vaak verborgen- potentieel van deze groeiende ondernemingen een duwtje in de rug te geven," zegt Jo Peeters, Deputy Business Centre Manager bij BNP Paribas Fortis in Limburg. "We signaleren bijvoorbeeld dat er andere bedrijven in de buurt met soortgelijke toepassingen bezig zijn, en initiëren zo samenwerking en co-creatie. Het is één van de manieren waarop we actief meewerken aan de 'scale up' van zij die de ambitie hebben om de wereld te veroveren."

De doelstellingen van Innovation Hub, waar ook Limburg Start Up en Innovatiecentrum Limburg aan meewerken, werden vorige week tijdens een boeiend seminarie (zie foto) uitgelegd aan zo'n 140 aanwezigen in GreenVille (Houthalen-Helchteren). Daarnaast waren er geanimeerde presentaties van Wim Dewaele (iMinds), Jean-Pierre Segers (PXL Business) en Bart Van Coppenolle (Bhaalu). Innovation Hub Limburg nodigt alle innovatieve bedrijven uit om kennis te maken met hun platform (via deze link).