Jan-Menten-1

Barrier, De Mijlpaal en JER krijgen Michelin-ster

Een serieuze opsteker voor de veelgeplaagde Bart Claes: restaurant Innesto in Domein De Barrier, dat hij samen uitbaat met Koen Verjans en Sofie De la Riviere, heeft van Michelin een eerste ster gekregen. Het is de tweede onderscheiding op heel korte tijd voor Innesto, want één van de koks, Tommy Cavaliere, mocht eerder deze maand nog de prestigieuze Prosper Montagné-wedstrijd op zijn naam schrijven. Hier is de titel van 'Eerste Kok van België' aan verbonden.

Valt ook in de prijzen: het Tongerse restaurant De Mijlpaal van Jan Menten (foto) en zijn vrouw An Penxten, genoemd naar de Romeinse mijlpaal die in de binnentuin van het restaurant prijkt. Een mooie bekroning, precies 10 jaar na de opening van hun zaak.

Tot slot mag ook restaurant JER, de afkorting van Just Eat Right, in het centrum van Hasselt, een eerste Michelin-ster naast de voordeur hangen. Chef Wim Schildermans behoort al een tijdje tot het kransje van aanstormende beloftevolle koks, en lost nu de verwachtingen helemaal in.

De reeds bestaande sterrenzaken in onze provincie behielden hun quotering, met De Slagmolen en Aan Tafel bij Luc Bellings als paradepaardjes met 2 sterren en Vivendum (Dilsen-Stokkem), Magis (Tongeren) en Prêt-à-Goûter (Heusden-Zolder) met 1 ster.