Bart Claes Vijvercafé

Bart Claes serveert zoute wafels en kip in de boomhut

Allround cateraar Bart Claes, uitbater van onder meer 't Driessent, De Barrier en Gustus, neemt deze zomer nog wat extra hooi op de vork. In de idyllische tuin van 't Driessent kunnen klanten 2 maanden lang terecht in het Vijverkafee. Blikvangers van deze formule zijn onder meer de gezouten wafels en 'Moules & Poules', die hij serveert in een boomhut.

In een wereld van verandering zijn consumenten niet langer onder de indruk van een klassiek diner of horeca-concept. “En daarom gooien we het volledig over een andere boeg”, opent initiatiefnemer Bart Claes enthousiast. “Meer van hetzelfde werkt al lang niet meer. Samen met mijn dochter Tiene geloof ik heel erg in een toekomst van authentieke en ongedwongen belevingen. Dat gaan we brengen in het Vijverkafee.”

Het park van 2 hectare wordt uitgerust met luie ligstoelen, schaduwplekjes en originele food & drink-concepten. Blikvanger is het boomrestaurant Moules & Poules, waar elke avond een beperkt aantal gasten verwend wordt met mosselen en kip in de meest pure vorm. Of nog: de foodtrailer Just Waffles, waar je de meest verrassende smaken kan proeven tussen een broodje van zoute en kruidige wafels, een trend die overwaait vanuit New York.

Animatie wordt onder meer voorzien door ambachtslui, kunstenaars en straatmuzikanten die zich een zomer lang in het park zullen opstellen. En elke vrijdag staat in het teken van één specifiek thema: van Lindy Hop, verschillende lokale bands, muzikanten en DJ’s of Zomervalentijn, tot jazz- en bluesavonden.

Economie
Bart Claes windt er geen doekjes om: het Vijverkafee heeft ook economische redenen. "Ik zoek als ondernemer steeds nieuwe manieren om het financiële plaatje rond te krijgen. Ons park van twee hectare werd voorheen tijdens de zomerperiode vooral in de weekends geboekt voor allerlei feesten, maar ook tijdens de week lopen vaste kosten als onderhoud, elektriciteit en water natuurlijk op. Met het Vijverkafee stellen we het nu tijdens de week open voor het publiek en dit geeft ons heel wat extra werkpotentieel. Maar ik maak mij geen illusies, het zal weer een serieuze uitdaging worden om het allemaal in goede banen te leiden deze zomer”, besluit hij met de glimlach.