Philippe Bodson BDB deel 1

“Bart Claes verdient een tweede kans”

Horeca-ondernemer Bart Claes overweegt in beroep te gaan tegen zijn veroordeling wegens faillissementsfraude. Zijn baas, Philippe Bodson van Gustus, steunt hem volledig: "Iedereen verdient een tweede kans. Het is bovendien mijn overtuiging dat er geen sprake is van frauduleuze praktijken", zegt Bodson.

"Een bedrijf kan zeker kapot groeien. Daar is cateraar Bart Claes een goed voorbeeld van”, zegt Koen Hendrix van het Expertisecentrum Familiebedrijven. “Bart heeft te lang gedacht dat alles wel goed zou komen als hij nog harder zou werken. Maar er was niemand om aan de alarmbel te trekken. Tot de schuldenberg niet meer te overzien was”, luidt de analyse van Koen Hendrix.

Philippe Bodson, de Limburgse ondernemer die Bart Claes vijf jaar geleden te hulp schoot en de horeca-uitbatingen onderbracht in zijn holding Gustus, beaamt dat. Onder de paraplu van Gustus zijn de activiteiten van ’t Driessent en het Vijvercafé in Diepenbeek ondergebracht, samen met De Barrier in Houthalen en de externe cateringdienst. “De recente veroordeling van Bart Claes, ook al staat die helemaal los van Gustus, komt nu vijf jaar na datum op een ongelukkig moment, want onze activiteiten draaien nu erg goed en we schrijven samen met Bart opnieuw een heel goed verhaal”, aldus Bodson.

“Bovendien verdient iedereen toch een tweede kans en het is nog steeds ook mijn overtuiging dat er geen sprake is van frauduleuze praktijken, anders waren we niet met Bart in zee gegaan. Bart Claes zal hoe dan ook aan boord blijven en alle activiteiten lopen gewoon door, alle afspraken en engagementen die onze horecabedrijven op zich genomen hebben worden gewoon uitgevoerd, nu en in de toekomst.”

Philippe Bodson vermoedt dat er nog een staartje zal komen aan de gerechtelijke uitspraak van de rechtbank van Tongeren. “Bart Claes bestudeert nu samen met zijn raadsman het vonnis. Ze overwegen zeker om in hoger beroep te gaan hoewel al deze perikelen los staan van de huidige activiteiten binnen Gustus”, besluit Bodson.

(Om de reacties te lezen, kunt u naar beneden scrollen)