thoelen cops dubai 2

Bart en Bart bouwen de betere bistro op Ibiza

Vier horecazaken in Limburg, vier in Dubai, en vanaf juni een eerste op Ibiza. Het Hasseltse Creneau International opent er met Roca House een restaurant voor meer dan tweehonderd gasten. Met in de keuken: een Limburgse ex-sterrenchef: de Wellenaar Bart Thoelen, die de glamourwereld van Dubai na 8 jaar achter zich laat en zijn geluk nu in Ibiza gaat zoeken.

Het is Bart Canini, CEO van Creneau International in Hasselt, die zijn droom waarmaakt om een zaak te starten in Ibiza, de plaats waar zijn carrière begon. Want als jonge twintiger won de Genkenaar een vliegticket naar Ibiza, waar hij de baas van Creneau toevallig tegen het lijf liep. Bart kreeg er een job aangeboden, en kijk, meer dan 20 jaar later is hij nog steeds op post in het Hasseltse ontwerpbureau, en bekleedt hij er thans zelfs de post van CEO.

Met de realisatie van Roca House in Ibiza is zijn cirkel dus rond. Want na Maison Mathis en Trentanove in Hasselt, Terland in Dilsen-Stokkem, Le Petit Belge in Maasmechelen Village en vier horecazaken in Dubai, start Canini op de plaats waar hij zijn eerste contract versierde.

Aan het fornuis van de nieuwe zaak: Bart Thoelen de vermaarde chef-kok die zijn carrière als 12-jarige begon bij Traiteur Rosa in Wellen en nadien ervaring opdeed in De Belig van Benny Serdons. Het leidde hem langs diverse toprestaurants, om uiteindelijk een Michelinster te bemachtigen voor zijn eigen zaak in Zuid-Frankrijk. Vervolgens ging hij op meerdere locaties in de wereld zijn culinair geluk beproeven, waarvan de laatste 8 jaar in Dubai. Hij was er onder meer de chef van het Belgische paviljoen tijdens de Expo 2020 (foto). Voordien had hij ook nog Ruben Robeyns geholpen met de opstart van Atelier V.

Nu beëindigt hij dus zijn avontuur in Dubai om voor Creneau naar Ibiza te trekken. "We gaan hier de komende maanden producten en leveranciers zoeken en dan de menukaart verder afwerken", zegt hij. "We gaan terug naar de traditionele keuken. Het wordt Ibiza style, maar niet Spaans. Wel mediterraans. We willen vooral een toffe sfeer. Het moet laagdrempelig blijven, zodat iedereen welkom is."

De opening van Roca House is gepland voor juni. In de zomermaanden, als er veel Belgen in Ibiza zijn, moet de tent op volle toeren draaien. Bart en Bart staan alvast te popelen...