Nieuws Limburg Bart Lens wint belangrijke prijs in Wenen

Bart Lens wint belangrijke prijs in Wenen

Bart Lens wint belangrijke prijs in Wenen

Hasselaar Bart Lens en z’n bureau Lens° Ass krijgen een Wienerberger Brick Award 2012 voor hun hoeve in Gaasbeek (House DM). Deze oude hoeve werd door Lens° Ass omgetoverd in een moderne dierenartsenpraktijk, die vooral opvalt door de in baksteen gemetselde koker (‘de konijnenpijp’). De makers van de Hasseltse architectuurwebsite Architectura woonden de uitreiking in het stadhuis van Wenen bij.

Bart Lens.

Wienerberger plaatst met de tweejaarlijkse Brick Awards staaltjes van moderne baksteenarchitectuur in de kijker. Dit jaar viel deze eer dus onder andere te beurt aan Bart Lens. Met House DM in Gaasbeek toonde hij dan ook aan dat (klassieke) gemetselde bakstenen wel degelijk thuishoren in moderne architectuur. Lens balde vijf bestaande gebouwen samen tot een woning met een geïntegreerde dierenartsenpraktijk. De hoge koker, die uitgeeft op een binnenhof, is hierbij het verbindende element.

 

Laureaat Bart Lens was uiteraard erg blij met deze onderscheiding. Zijn reactie ziet u in het filmpje hieronder:

httpv://www.youtube.com/watch?v=OI82X3ukkUM

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.