Voorzitterswissel OCL

Bart Truyens gaat ondernemers in Lanaken aanvuren

In aanwezigheid van ruim 150 ondernemers en lokale beleidsmensen heeft Bart Truyens (VIP Clean) zoaps de voorzittershamer van de Ondernemingsclub Lanaken (OCL) overgenomen van Jurgen Gobyn (Gobo Transport & Logistics).

Jurgen Gobyn wist de club doorheen de jaren uit te bouwen een gerespecteerde vereniging met 120 leden. Bart Truyens, die zelf al een tijdje bestuurslid was, gaat de uitdaging aan om de traditie van OCL verder te zetten. Hij is er zich van bewust dat hij het voorzitterschap overneemt van een club in volle bloei, maar dat is voor hem geen reden om op de lauweren te rusten. Eén van zijn aandachtspunten is de kloof tussen schoolbanken en bedrijfsleven verkleinen. “De directe lijn met onze scholengemeenschap is al een feit, maar we willen de verbinding nog intensifiëren”, zegt hij. “De war for talent woedt in alle hevigheid, en dus moeten we als ondernemer oog hebben voor de vorming van onze potentiële werkkrachten van morgen.”

Bovendien krijgt hij met de verkiezingen in aantocht, meteen de opdracht om de belangen van de lokale ondernemers op de politieke agenda te krijgen. “Ik zal tijdens mijn eerste voorzittersjaar dan ook de lokale gemeenteraadsverkiezingen in de kijker zetten”, aldus nog Truyens. “We zullen alle politieke partijen een enquête laten invullen, en hen uitnodigen voor een debat waarin ze kleur zullen moeten bekennen. Wij als ondernemers ondervinden immers als geen ander de impact van een al dan niet bedrijfsvriendelijke beleid”, besluit de kersverse voorzitter, die overigens zal geassisteerd worden door de nieuwe ondervoorzitter, met name Heidi Machiels, Managing director bij Silmaco.