Bart Truyens koopt zich in bij VIP Clean

Bart Truyens, de voormalige directeur van Berner in Lanaken, heeft zich ingekocht in het Maasmechelse schoonmaakbedrijf VIP Clean. “Ik kende de eigenaar, Mr. Van Der Linden al een heel tijdje, zowel zakelijk als privé,” vertelt Bart Truyens. “Hij is nu 65 jaar en had niet direct een opvolger klaar staan om zijn goed draaiend bedrijf over te nemen. Vandaar dat hij gepolst heeft of ik interesse had. De eerste gesprekken zijn zo’n 2,5 jaar geleden gestart. Na een grondige analyse, waarbij een marktonderzoek werd uitgevoerd en een businessplan en financieel plan werden opgesteld, heb ik de stap gewaagd.”

bart truyensDe eerste weken zijn alvast een meevaller voor de nieuwe General Manager van VIP Clean. “We zijn in het eerste kwartaal met 30 procent gestegen, en dit ondanks de crisis. Er is dus nog heel veel potentieel. Zeker in Wallonië kunnen we nog sterk groeien. Steeds meer klanten zijn overal in België gevestigd en maken raamcontracten met ons. Zo doen we voor heel wat verzekeringsmaatschappijen alle opkuiswerken na brand of rookschade. Dat is een echte specialiteit van VIP Clean, die we nog verder zullen uitbouwen.”

Medewerkers maken verschil
Bart Truyens looft de flexibiliteit van de 120 medewerkers in het Maasmechelse schoonmaakbedrijf. “Ik ben heel aangenaam verrast door de positieve ingesteldheid van alle mensen hier. Zij maken echt het verschil. Met Pasen hebben we nog een hele dag 6 mensen naar een dringende klus moeten sturen. Ze doen dat allemaal zonder tegenzin.”

Het is de bedoeling dat de nieuwe vennoot op termijn het hele bedrijf overneemt. “Er is een termijn van 5 jaar opgeplakt om alle aandelen te verwerven,” bevestigt Truyens. “Wat niet wegneemt dat we ook daarna nog zeker van de expertise en goede contacten van Mr. Van Der Linden gebruik zullen maken.”