Zonnepanelen Sampermans 2

Batterij om beterkoop bloemen te bewaren (en meer….)

Bloemen- en Tuincentrum Sampermans uit Nieuwerkerken heeft -als eerste bedrijf van het land naar verluidt- een SMA-industriële batterij geplaatst, waardoor de zaak van Tom en Jan Sampermans voor een aanzienlijk deel zelfvoorzienend wordt in het energieverbruik en tegelijk het hoofd kan bieden aan het capaciteitstarief.

Het is in samenwerking met G&D Energy (Green & Durable Energy) dat er een installatie van 98 kWp aan de zonnepanelen werd gekoppeld. En dat is nodig. "De batterij zal de pieken in ons verbruik opvangen, waardoor we bijdragen aan de
stabilisatie van het elektriciteitsnet", zegt Jan Sampermans. "We zijn dan ook trots op dit investeringsproject
en hopen hiermee een voorbeeld en trendsetter te zijn." Naar eigen zeggen is Sampermans het eerste bedrijf in ons land met een soortgelijke installatie.

Het is niet het eerste initiatief waarmee Bloemen- en Tuincentrum Sampermans de doelstellingen op vlak van duurzaamheid nastreeft. "In tijden van hoge energieprijzen zijn we genoodzaakt om economisch te denken", aldus Tom Sampermans. "Toch is deze investering vooral een ecologische kwestie. We zijn zelf dagelijks bezig met bloemen, planten en andere natuurlijke producten. Dan is het logisch dat we alles wat onze planeet aangaat hoog in het vaandel dragen en zelf het voortouw nemen om zo ecologisch mogelijk te ondernemen.