ruthwachelder-1

Bechtle boekt recordjaar door online computerhandel

Een ronkende naam bij het grote publiek is het nog niet... En toch behoort Bechtle Direct uit Hamont-Achel tot de top 500 van de grootste Limburgse ondernemingen. Het bedrijf boekte zopas een recordomzet van 12,7 miljoen euro. "We verkopen online allerhande soft- en hardware van de meest bekende merken als HP, Microsoft of IBM," zegt gedelegeerd bestuurder Ruth Wachelder. "Onze klanten zijn KMO's waar ongeveer 50 tot 500 computers staan. Onze webshop is zodanig aangepast dat de bedrijven op een gepersonaliseerde manier bij ons kunnen bestellen. De 20 mensen die hier werken houden zich alleen bezig met de ondersteuning van de verkoop en advies."

Dankzij de gestroomlijnde aankoopprocessen heeft Bechtle in België een flinke sprong kunnen maken. "We zitten nu bijna op 13 miljoen euro, zowat 4 keer meer dan in ons eerste volledige boekjaar (2002). Uiteraard willen we die lijn doortrekken. We verhuizen weldra naar een nieuw kantoor in Neerpelt en gaan ook ons zusterbedrijf Comsoft verder uitbouwen. Comsoft houdt zich alleen met software bezig. Er komen allicht ook nog enkele topmerken bij."

Bechtle is een dochterbedrijf van het Duitse Bechtle AG, vertegenwoordigd in 13 landen. De onderneming is beursgenoteerd.