schoenen euro shoe bristol

Bedrijf uit Beringen schenkt schoenen aan armen

Het Beringse familiebedrijf Euro Shoe Group, gekend van de keten Bristol, schenkt maar liefst 7.500 paar schoenen aan daklozen, asielzoekers en kansarmen.

Zoals heel wat bedrijven heeft ook Bristol zijn winkels moeten sluiten door de impact van het coronavirus. In de stock werd een grote partij nieuwe heren- en kinderschoenen ontvangen met een lichte kleurafwijking op de zolen, waardoor ze niet langer geschikt zijn voor verkoop. De familie Vanaudenhove heeft daarom beslist om 7.500 paar van het merk Le Coq Sportif weg te schenken aan goede doelen. Het Rode Kruis krijgt de lading ter beschikking om te verdelen onder mensen die ze nodig hebben.

“Bristol probeert zijn steentje bij te dragen aan een betere maatschappij”, zegt CEO Elise Vanaudenhove. “In plaats van de schoenen te vernietigen, willen we op deze manier asielzoekers, daklozen en kansarmen een plezier doen. Het Rode Kruis is in onze ogen de meest geschikte partner voor de verdeling. Zo zijn we zeker dat onze schoenen goed terecht komen en er heel wat mensen gelukkig van zullen worden.”