Maxime Carpentier (Zerocopy), Roel Lambrechts (StuRa) en Tom Wolfs (Re-Book IT).

Bedrijven bieden gratis prints aan voor studenten

Re-Book IT en Zerocopy, 2 bedrijven die gegroeid zijn uit het studentenleven, slaan de handen in elkaar om de kostprijs van studeren verder terug te dringen. Op de campus van de UHasselt in Diepenbeek gaan ze een gratis printservice opstarten.

[caption id="attachment_38542" align="alignleft" width="225"]Maxime Carpentier (Zerocopy), Roel Lambrechts (StuRa) en Tom Wolfs (Re-Book IT). Maxime Carpentier (Zerocopy), Roel Lambrechts (StuRa) en Tom Wolfs (Re-Book IT).
[/caption]
Re-Book IT bestaat sinds 2011. Het is een platform voor het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken. Het bedrijf heeft een populaire winkel op de campus in Diepenbeek, en haalt daar nu Zerocopy aan boord.

Zerocopy is een formule waarbij studenten gratis kunnen printen in ruil voor reclame op hun prints. Zo besparen ze al snel veel geld. "Een gemiddelde student drukt immers per maand 220 pagina's af," weet Naomi Govers, manager van Zerocopy in Hasselt. "Tijdens de lerarenopleiding werd ik meermaals geconfronteerd met kansarmoede bij studenten. Dankzij Zerocopy kunnen we deze ongelijkheid een beetje kleiner maken. Iedereen verdient de kans om zijn talenten optimaal te ontwikkelen, maar niet iedereen heeft daar dezelfde middelen toe. Door het printen gratis te maken, wordt het onderwijs een stukje toegankelijker voor iedereen."

Het is de Studentenraad die beide bedrijven samenbracht om de dienstverlening nu ook in Diepenbeek aan te bieden.