Nieuws Limburg "Bedrijven doen betalen voor inzet politie"

"Bedrijven doen betalen voor inzet politie"

"Bedrijven doen betalen voor inzet politie"

De Truiense burgemeester Ludwig Vandenhove wil dat minister Joëlle Milquet heel snel werk maakt van nieuwe wetgeving om de factuur van politie-interventies te kunnen doorschuiven naar privé-organisatoren van voetbalwedstrijden of evenementen. “Ik viseer daarbij dus niet het traditionele verenigingsleven, maar wel de sectoren waarin heel veel geld omgaat, zoals bij grote concerten of risicovolle voetbalmatchen,” aldus Vandenhove, die daarbij Herman Schueremans expliciet vermeldt.

“Het zijn precies altijd dezelfde personen en instanties die vinden dat er in België teveel belastingen moeten betaald worden en dat er teveel ambtenaren (zoals politiemensen) zijn. Behalve als deze ingezet worden om hen nog wat meer winst te laten maken…”

Vandenhove pleit voor een grondig parlementair en politiek debat over wat de privésector mag en moet doen qua veiligheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.