Nieuws Limburg Bedrijven spelen 2 dagen voor opvangcentrum

Bedrijven spelen 2 dagen voor opvangcentrum

Bedrijven spelen 2 dagen voor opvangcentrum

Het is niet omdat de concierge met vakantie is, maar omdat directeur Ben Lambrechts de studenten en zijn personeel wil dwingen tot meer creativiteit en ‘out of the box-denken’: woensdag en donderdag worden de deuren van Hogeschool PXL hermetisch afgesloten, terwijl de lessen en andere activiteiten gewoon verder moeten gaan. “Trek allemaal uw plan,” denkt Lambrechts.

Pxl breekt uitHeel wat Limburgse bedrijven, zoals Fenego, Tobania, KBC, De Wroeter, Elison, Cegeka, JBC en Stayen, fungeren daarom als tijdelijk opvangcentrum voor de studenten en docenten. Ze zetten de deuren open om hun bezoekers de schoolse theorie te laten toetsen aan de praktijk. Tal van managers en bedrijfsleiders gaan ook zelf les geven.

In vergelijking met de eerste editie, vorig jaar, is er minder spektakel maar meer inhoud. “Er is meer tijd en ruimte gegeven om tijdens deze dagen bijzondere projecten op te zetten, waardoor studenten op een andere manier kunnen leren,” aldus Ben Lambrechts. “We stunten minder, maar kiezen voor meer inhoud. Dat is het belangrijkste verschil met vorig jaar: het evenementiële is verminderd, maar het aantal duurzame projecten is toegenomen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.