1v

Bedrijvenbastion brengt business bijeen

Recore, de nieuwe bedrijvencampus die wordt gerealiseerd op de site van de voormalige Recor-fabriek in Hasselt, heeft de toekomstige en potentiële ondernemingen die zich hier gaan vestigen, voor het eerst samengebracht. Het doel is om een hechte community te smeden, en daar kan niet snel genoeg mee gestart worden, vinden initiatiefnemers Futurn en Mathieu Gijbels.

Zoals intussen algemeen geweten is het terrein van de voormalige meubelfabriek Recor in volle herbestemming. Ontwikkelaar Futurn en bouwonderneming Mathieu Gijbels hervormen momenteel de volledige site tot een moderne campus voor nieuwe bedrijven die hier hun ambities willen waarmaken.

De initiatiefnemers willen niet wachten met de officiële ingebruikname om de bedrijven te verbinden die zich hier gaan vestigen. Daarom werd er zopas al een eerst ‘afterwork’ georganiseerd. “Door de diversiteit aan bedrijven en functies ontstaat er hier een bruisende 5-to-9-community, waar ondernemers en medewerkers ook buiten hun werktijd kunnen samenkomen, netwerken en samenwerken”, zegt Frederik Baert van Futurn. “Communitybuilding is cruciaal voor Recore omdat het de kern vormt van een succesvolle bedrijvencampus, wat leidt tot een productieve en innovatieve werkomgeving.”

De eerste officiële bijeenkomst vond plaats in The Factory, een grote hal van 10.000 m². De 200 aanwezigen konden er op een creatieve manier kennismaken met elkaar en de vorderingen van het vastgoedproject bewonderen.

“Mensen geraken enthousiast wanneer ze over onze ambitie horen of de toekomstige beelden zien”, zegt Mathi Gijbels van bouwonderneming Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. “Maar ze worden nog enthousiaster van zodra ze hier zijn, omdat je vandaag al kunt voelen wat de site allemaal te bieden heeft. Daarom willen wij deze momenten en plekken met onze toekomstige klanten en partners delen.”