Beerts fuseert met Moury

Nadat Bouwwerken Beerts uit Tongeren in 2000 toetrad tot de Luikse Moury Construct Group, is de samenwerking in de afgelopen maanden uitgemond in een volledige fusie. "Dit houdt onder meer in dat de administratieve mensen vanuit Tongeren inmiddels naar Luik zijn verhuisd," zegt directeur Piet Bamelis. "Het gaat om een 11-tal personen. Omdat de overigen mensen, zowat 40 arbeiders, zich op de werven bevinden, is er geen reden meer om de faciliteiten in Tongeren te handhaven. Deze staan dus te huur of te koop."

Het is nog niet helemaal duidelijk of Beerts daarmee voorgoed verdwijnt uit Tongeren. "Het zou kunnen dat we elders in de stad op zoek gaan naar een kleinere locatie, bijvoorbeeld om materialen voor de Limburgse werven te centraliseren," aldus nog Piet Bamelis.

Bouwwerken Beerts (de naam blijft voorlopig zeker bestaan), doet het overigens uitstekend. De afgelopen jaren werd de omzet stelselmatig verhoogd, en ook in 2010 wordt het vooropgestelde resultaat van ongeveer 18,3 miljoen gehandhaafd. "Van de crisis hebben we weinig last gehad omdat we bezig zijn met enkele grote projecten die over langere tijd gespreid zijn," zegt de bedrijfsleider. "We zijn nu onder andere bezig aan de tweede fase van het OCMW-rusthuis Gorisberg in Houthalen-Helchteren, de uitbreiding van het Heilig Hartziekenhuis in Leuven en diverse projecten voor Inbev, ook in Leuven. We zijn ook vele maanden actief geweest in Brugge, waar de groep van Ghislain Lenaers een project heeft ontwikkeld met 8000 m2 commerciële ruimte, 180 hotelkamers en 118 appartementen."