Nieuws Limburg Beleefbeurs Zorg en Welzijn om jobs in de zorg in de kijker te zetten

Beleefbeurs Zorg en Welzijn om jobs in de zorg in de kijker te zetten

Beleefbeurs Zorg en Welzijn om jobs in de zorg in de kijker te zetten

De zorgsector kan heel wat nieuwe werkkrachten gebruiken. Daarom organiseerde VDAB Limburg samen met campus Portavida de allereerste Beleefbeurs Zorg en Welzijn, waar zorgambassadeurs uit verschillende sectoren kwamen vertellen over hun beroep. Op deze manier werd ook het opleidingsaanbod voorgesteld aan potentiële werkkrachten. “Als je een hart hebt voor zorg, is een job in de sector nog steeds mogelijk dankzij de door VDAB voorziene opleidingen”, zegt Martine Thijs, accountmanager bij VDAB.

Met ervaring in de zorg is Martine Thijs de geschikte persoon om als accountmanager te fungeren in de sectoren zorg en onderwijs. “Als accountmanager bij VDAB is het mijn taak om werkkrachten te zoeken voor de zorg- en onderwijssector”, legt Thijs uit. “We zijn steeds op zoek naar gekwalificeerde werknemers, maar het is vaak moeilijk om de juiste mensen te vinden voor deze specifieke sectoren. Daarom blijven we onze initiatieven promoten en zetten we in op de instroom van onze opleidingen. We proberen zoveel mogelijk doelgroepen aan te spreken. Denk daarbij ook aan mensen die denken aan een carrièreswitch.”

Allereerste Beleefbeurs Zorg en Welzijn

VDAB is partner van Dag van de Zorg, die elk jaar plaatsvindt in mei. “We wilden de Dag van de Zorg vieren, maar door de toenmalige coronamaatregelen was het moeilijk om iets te organiseren”, vertelt Thijs. “Daarom beslisten we  in het najaar een actie op te zetten . Zo ontstond de Beleefbeurs Zorg en Welzijn. Ik combineerde een infobeurs met workshops vertrekkend uit de zorgsector. Ik wilde de beurs iets specifieker maken door vier knelpuntberoepen in de kijker te zetten en beurs te richten naar mensen zonder geschikt diploma. Want als je een hart voor zorg hebt, is het nog steeds mogelijk dankzij de door VDAB voorziene opleidingen.”

“In samenwerking met stad Genk wilden we zoveel mogelijk mensen met interesse bereiken. We beslisten om een laagdrempelige infobeurs te organiseren waarvoor mensen zich niet moesten inschrijven. Ze konden binnenlopen om vragen te stellen en deelnemen aan workshops. Op de beurs werd er tijd gemaakt om specifieke vragen te beantwoorden en mensen voor te stellen aan onze ondersteunende opleidingen. Er zijn verschillende opleidingen om anderstaligen wegwijs te maken in de zorgsector.”

Betekenisvolle job voor jong en oud

VDAB kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Beleefbeurs Zorg en Welzijn. “Het is goed verlopen en we hebben heel wat bezoekers mogen ontvangen”, vertelt Thijs trots. “Uit resultaten van de bevraging achteraf blijkt dat mensen het interessant vonden om vragen te stellen. Ook de workshops waren een succes. Daarnaast zien we ook bijkomende inschrijvingen in de vooropleidingen zoals social profit en oriëntatie.”

Welkom bij VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. VDAB is de arbeidsmarktregisseur van Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.