Batibouw-Belisol-Kwadro-1

Belisol gaat op verkenning naar partner

De familie Alen, voor 100% eigenaar van ramen- en deurenbedrijf Belisol, bekijkt de optie om een minderheidsaandeelhouder aan boord halen. “We zijn niet zozeer op zoek naar extern kapitaal, maar eerder naar een formule om de overgang naar de volgende generatie te faciliteren”, aldus commercieel directeur Nicolas Thiel.

De overkoepelende Group A heeft via een bemiddelingskantoor een verkenningsronde geopend om een bijkomende partij te betrekken. Stichter Eugène Alen wordt 70 jaar en bewandelt de piste van een externe aandeelhouder om de successie vorm te geven. Zijn dochters en schoonzonen draaien al een hele tijd mee in het bedrijf en zijn klaar om, na de operationele taken, ook in de aandeelhoudersstructuur de leiding te nemen. “Er worden een aantal mogelijkheden afgetast, maar het is nog helemaal niet zeker dat we voor een externe partij zullen kiezen”, zo klinkt het. “Een mogelijke minderheidsparticipatie dient de overdracht naar de tweede generatie mee te faciliteren en draagt bij in de verdere professionalisering van ons bedrijf.”

Group A, dat de merken Belisol en KwadrO overkoepelt, verduidelijkt dat het niet om financiële redenen op zoek gaat naar een partner. “Er is zeker geen noodzaak aan extern kapitaal”, aldus nog Thiel. “In de sub-consolidatie van Group A geven de operationele activiteiten van Belisol en KwadrO in België, Nederland en Frankrijk, een recurrent operationeel resultaat van 3,26 miljoen euro voor boekjaar 2019. Ondanks de corona-impact gaan we in 2020 deze ebitda minstens evenaren.”

De tweede generatie geeft aan de lijn te zullen doortrekken. “Wij geloven sterk in de merken, de marktsituatie en het bedrijf. De gunstige cijfers en de recente investeringen in digitalisering dragen daartoe bij”, besluit Nicolas Thiel.

Group A stelt vandaag rechtstreeks 41 mensen te werk, en onrechtstreeks ongeveer 1.200 mensen in het verkoopnetwerk.