Grauwels-Appeltans01 kopie

BelOrta slorpt Truiense veilingen helemaal op

De raden van bestuur van zowel BelOrta als Belgische Fruit Veiling (BFV) hebben aangegeven dat ze de intentieverklaring die eind februari ondertekend werd, verder gaan concretiseren. Dat betekent dat hun activiteiten vanaf juli 2023 samengebracht worden en opgaan in de BelOrta Group. De naam Belgische Fruitveiling zal, net als Veiling Haspengouw, naar de geschiedenisboeken verdwijnen.

Met deze nieuwe samenwerking willen BelOrta en BFV de krachten bundelen met het oog op nóg meer slagkracht en kostenefficiëntie. Zeker in deze onzekere economische tijden is dit een belangrijke, maar ook noodzakelijke stap. “De integratie zal zowel onze telers als onze klanten ten goede komen”, zegt Marc Grauwels (Algemeen Directeur BFV).

Alle bij BFV aangesloten telers en medewerkers kunnen van BFV en haar dochterondernemingen, krijgen de garantie hun expertise verder ten dienste te kunnen stellen van de geïntegreerde coöperatie. “Dit zowel voor de inlandse markt als voor meer dan 70 exportmarkten wereldwijd. Met ruim 1.400 actieve telers, verspreid over heel België en de grensregio in Nederland, kunnen we onze kerngedachte - van, voor en door telers - nog beter vormgeven", besluit Philippe Appeltans (directeur BelOrta). In 2021 realiseerde BelOrta nog een record productomzet van 497 miljoen euro.