Nieuws Limburg Benito breekt de ban: muziek voor wereldmarkt

Benito breekt de ban: muziek voor wereldmarkt

(Foto: Karel Hemerijckx)

Benito breekt de ban: muziek voor wereldmarkt

De Limburgse muziekstreamingdienst voor bedrijven Tunify gaat samenwerken met de bekende Canadese producent van audio-oplossingen Bluesound Professional. “Deze samenwerking zet de deur open naar de rest van de wereld”, zegt Benito Stans, CEO van Tunify.

De kans is groot dat u nog nooit van Tunify hebt gehoord, maar de kans is klein dat u nog nooit met hun product hebt kennisgemaakt. Het bedrijf dat in Beringen gevestigd is, levert namelijk muziekstreamingdiensten aan bedrijven, winkels en grote publieke ruimten. De muziek in de Carrefour is afkomstig van Tunify, net als in de dierentuin van Antwerpen. Ook in tal van hotels en restaurants wordt de muziek aangeleverd door Tunify. En zelfs de uitvaartdiensten van Dela worden opgeluisterd met stemmige afscheidsmuziek van het Beringse bedrijf.

Vandaag heeft Tunify zo’n 5.000 klanten, hoofdzakelijk in België, goed voor een jaaromzet van een miljoen euro. Vorig jaar was ten gevolg van corona een verloren jaar. De zware investeringen in technologie wegen op de balans. Er werken twaalf mensen, maar daar komt op korte termijn verandering in. Bluesound Professional, een Canadese producent van audiohard- en software, heeft Tunify uitgekozen als professionele muziekpartner voor zijn audioplatform. Een groot contract. “Bluesound Professional ontwikkelt audio-apparatuur zoals muziekspelers en speakers voor publieke en commerciële ruimten, maar ook de software om die apparaten te bedienen over een netwerk”, zegt Benito Stans. “Door de expertise van beide bedrijven samen te voegen, krijg je een totaaloplossing om muziekbeleving op maat van elke zaak te creëren.”

Door de samenwerking tussen Tunify en Bluesound Professional zullen de activiteiten van Tunify in eerste instantie uitbreiden over heel Europa, maar er is ook al interesse uit Australië en Nieuw-Zeeland. Bluesound wil het Beringse bedrijf ook naar andere landen in de wereld meenemen. De internationale doorbraak zal dus niet lang meer achterblijven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.