Nieuws Limburg Benny haalt Boccaccio opnieuw naar Halen

Benny haalt Boccaccio opnieuw naar Halen

Benny haalt Boccaccio opnieuw naar Halen

Eén oktober kan er opnieuw gefeest worden in de legendarische discotheek Boccaccio in Halen. Ondernemer Benny Strouven heeft het gebouw gered van de sloop en beslist om één keer per maand de dance-liefhebbers te verwennen.

Begin 2018 waren er plannen om de Halense Boccaccio te slopen, maar zover is het nooit gekomen. “De projectontwikkelaar die er appartementen wou bouwen, is op heel wat protest van de buurtbewoners gestoten”, steekt eigenaar en uitbater Benny Strouven van wal. “En dan kwam corona. We hebben dus ruim de tijd gehad om na te denken wat we met de site zouden doen. En nu hebben we de knoop doorgehakt: de Boccaccio komt terug naar Halen.”

Het interieur is volledig vernieuwd en ook de formule zal anders zijn. “Ik wil breken met het verleden en er een totale nieuwe invulling aangeven. Elke eerste zaterdag van de maand zijn we open, we stappen dus af van een wekelijkse opening. Liever één zaterdag volle bak dan vier zaterdagen weinig volk met hoge personeelskosten. Op die manier kunnen we ook de overlast voor de buurt tot een minimum beperken. Dat is voor mij ook belangrijk.”

Ook de muziek maakt een sprong naar de 21ste eeuw. “Geen foute muziek of house meer, maar techno en muziek die je ook op Tomorrowland hoort. Kortom gewoon de hedendaagse dancemuziek.” En ook het extravagante behoort tot het verleden. “Uitspattingen met bekende tv-vedetten: daar gaan we niet meer mee beginnen”, besluit Benny.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.