solar_popup-300×84

Benzinemerk vraagt naamswijziging SolarTotal

SolarTotal uit Beringen, één van de grootste installateurs van zonnepanelen in ons land, kreeg onlangs een wel heel vreemd verzoek in de bus. Brandstoffenleverancier Total had namelijk een participatie genomen in een producent van zonnepanelen, en vreesde voor een naamsverwarring. "Vandaar dat we aan tafel zijn gaan zitten en een akkoord hebben bereikt om onze naam te veranderen," zegt Eric Van Grimbergen, Country Manager van SolarTotal. Afin, beter gezegd, van Solar Living.

[caption id="attachment_12622" align="alignleft" width="300"] Het nieuwe logo van Solar Living.[/caption]

"Inderdaad, we gaan weldra door het leven als Solar Living, een gelegenheid die we aangrijpen om een nieuwe boost aan ons merk te geven. We bestaan al sinds 2006 in België, en hebben in die periode al veel veranderingen meegemaakt. In een aantal landen zijn doorheen de jaren de spelregels qua rendabiliteit danig veranderd. Of is het nooit echt interessant geweest om te investeren in zonnepanelen. Denk maar aan Frankrijk, waar de prijs van de netstroom zowat een derde is van hier. We zijn dus toe aan een heroriëntering, waarbij we ons gaan focussen op landen waar het wél nog interessant is om zonnepanelen te plaatsen. Ik denk daarbij aan Nederland, maar zeker ook aan België. De perceptie bij het grote publiek is misschien gedraaid, maar wie puur naar het rendement kijkt, stelt vast dat zonnepanelen nog steeds een heel verstandige investering zijn. Ze brengen bijvoorbeeld 3 keer meer op dan een spaarboekje..."

Solar Living, dat vandaag nog zo'n 80 eigen mensen en evenveel onderaannemers in dienst heeft, wil ook andere producten dan zonnepanelen op de markt brengen. "Nu we ons gamma gaan uitbreiden, komt de rebranding van ons merk dus op het juiste moment," besluit Eric Van Grimbergen.