Ridley (Foto: Belga)

Berings bedrijf zet fietsen van profs in uitverkoop

Belgian Cycling Factory, het bedrijf uit Beringen dat racefietsen maakt onder de merknamen Ridley en Eddy Merckx, gaat alle fietsen die in het verleden door profs werden gebruikt, verkopen aan het grote publiek. De onderneming van Jochim Aerts biedt tijdens een koopweekend de volledige collectie aan van profploegen Lotto Dstny en AG2R, die renners in het zadel hielden als Robbie McEwen, André Greipel, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot, Arnaud De Lie of Oliver Naesen.

Belgian Cycling Factory, in de volksmond gekend onder de merknaam Ridley, was jarenlang fietsensponsor van diverse profploegen. Vooral het Belgische Lotto-team behaalde veel successen op de race- en tijdritfietsen die in Beringen werden gemaakt. Een massaspurt op de Champs-Elysées, een aankomst op de Mont Ventoux of de finish van de Strade Bianchi: vaak wipte het wiel van een Limburgse fiets als eerste over de meet.

Lees ook: Lotto dumpt Ridley, Aerts reageert furieus

Nu de (zeer dure) sponsorcontracten met profploegen als Lotto Dstny en AG2R zijn uitgedoofd, heeft de fabrikant uit Beringen nog heel wat fietsen en materialen op stock die destijds door de teams werden gebruikt en teruggebracht. Na een grondige revisie door de technici van de fabriek, heeft ondernemer Jochim Aerts beslist om een exclusief verkoopweekend te houden, waarin de tweewielers en de onderdelen van de profs worden aangeboden bij het grote publiek.

Wie er dus van droomt om straks rond te rijden op écht professioneel materiaal, kan nu zaterdag (9-16u) en zondag (9-12u) zijn slag slaan in Beringen. De Ridley's zijn te koop vanaf 3.500 euro, de voormalige AG2R-bikes (van Eddy Merckx) al vanaf 2.199 euro. Wie eerst komt, eerst maalt...