Nieuws Limburg Beroepsverbod en celstraf met uitstel voor Bart Claes

Beroepsverbod en celstraf met uitstel voor Bart Claes

Beroepsverbod en celstraf met uitstel voor Bart Claes

Horeca-ondernemer Bart Claes (niet te verwarren met de gelijknamige topman van JBC) is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 7 maanden celstraf (met uitstel), een fikse boete en 7 jaar beroepsverbod. Hij wordt onder meer schuldig geacht aan faillissementsmisdrijven.

De rechter in Tongeren was niet mals voor de minzame ondernemer. Hij acht het bewezen dat Bart Claes facturen heeft vervalst, onterecht gelden heeft verschoven tussen vennootschappen en ontvangen BTW heeft achtergehouden.

Het verdict is streng: een gevangenisstraf van 7 maanden (met uitstel, dus niet effectief), een boete van 12.000 persoonlijk, 60.000 euro boete aan de vennootschap Culinarte (de helft met uitstel) en een beroepsverbod van 7 jaar, waardoor hij dus al die tijd niet als eigenaar, zaakvoerder of bestuurder van een vennootschap mag fungeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.