Nieuws Limburg Bert Stas verlaat Idearté en gaat eigen weg

Bert Stas verlaat Idearté en gaat eigen weg

Bert Stas verlaat Idearté en gaat eigen weg

Bert Stas, die samen met Patricia Robinne en Aline Ghys vennoot is in het Truiense communicatiebureau Idearté, verlaat het bedrijf op 1 juli. “Het is tijd om ’te springen’ en mijn eigen pad te gaan bewandelen”, zegt hij.

Bert Stas is een specialist in PR-communicatie. Hij verliet destijds Voka Limburg om de tak voor public relations op te zetten bij Idearté in Sint-Truiden. Onder de oorspronkelijke naam Infuarté wist hij een ruim klantenbestand op te bouwen. Hij werd gaandeweg ook vennoot in het bureau dat destijds door Patricia Robinne was opgericht en uitgebouwd. Ook Aline Ghys vervoegde later de aandeelhoudersstructuur, waardoor een complementair team de diverse disciplines van het communicatie- en marketinglandschap gingen aanbieden.

Maar op 1 juli zal Bert niet meer onder de vleugels van Idearté vliegen. Waarom? “Idearté is een bedrijf met een mooie historiek en een heel sterke cultuur”, zegt hij. “Binnen die cultuur heb ik de voorbije periode mee mijn stempel kunnen drukken. Zelf heb ik het voorbije decennium natuurlijk veel bijgeleerd over communicatie. Maar daarnaast ben ik ook als persoon gegroeid. Met het risico om in clichés te vervallen: vandaag voel ik dat het tijd is om te springen, om de vleugels uit te slaan en mijn eigen pad te bewandelen. Dat was best een moeilijke beslissing, want het gevoel en de betrokkenheid bij Idearté – waarin ik de jongste jaren de rustgevende ‘pluspapa’ was – is nog altijd groot. Die betrokkenheid zal ik blijven tonen tot de laatste seconde, op 30 juni.”

Hij neemt dankbaar afscheid: “Ik ben iedereen enorm dankbaar en weet zeker dat het bedrijf in veilige handen is van haar gepassioneerde moeder Patricia en wonderkind Aline.” De overgebleven zaakvoerders anticiperen operationeel op het vertrek van Bert met enkele gerichte versterkingen en de interne herverdeling van de taken. “Op die manier garanderen we de stabiliteit voor klanten en medewerkers, en kan Idearté blijven groeien en bloeien”, zo besluiten Aline en Patricia.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.